بیمه حوادث در گروه بیمه های اشخاص قرار دارد. موضوع بیمه حوادث تأمین سرمایه بیمه در صورت فوت، نقص عضو و از کار افتادگی دایم (کلی یا جزئی) شخص بیمه شده بر اثر حوادث و پرداخت غرامت از کارافتادگی موقت بر اثر حادثه و جبران هزینه پزشکی و درمان در صورت جرح و صدمه ناشی از حوادث است. بنابراین در بیمه حوادث چهار ریسک میتواند مورد تأمین قرار گیرد که دو ریسک آن (فوت و نقص عضو و از کار افتادگی دائم) ریسک اصلی بیمه نامه و دو ریسک دیگر (جرح و از کار افتادگی موقت) ریسکهای تبعی یا فرعی به شمار می روند. در بیمه حوادث سرمایه بیمه مربوط به فوت و نقص عضو یا از کار افتادگی دائم به طور مقطوع تعیین می شود و در صورت تحقق خطر یا وقوع حادثه مثل آتش سوزی به دلیل همین خرید بیمه آتش سوزی و سایر بیمه حوادث مهم است. مشمول بیمه، سرمایه مذکور قابل پرداخت است. تعهد بیمه گر برای جبران هزینههای پزشکی و جراحی و بیمارستانی حداکثر تا میزان مندرج در بیمه نامه صادر شده است. بیمه حوادث به طور اصولی برای تأمین دو ریسک اصلی صادر می شود و تعهد جبران هزینههای پزشکی و غرامت بیکاری بر اثر حادثه، پیرو قبول دو ریسک اصلی مذکور یا یکی از آنهاست .
در بیمه حوادث ذخیره ریاضی و ارزش بازخرید وجود ندارد زیرا حق بیمه های مربوط جذب تأمین خطر فوت ( و ازکارافتادگی دائم ) می شود و جنبه پس اندازی ندارد . در بیمه حوادث کسب رضایت کتبی شخص بیمه شده ضروری و حتمی است. چنانکه ماده ۲۳ قانون بیمه می گوید: «بیمه عمر یا بیمه نقص یا شکستن عضو شخص دیگری در صورتی که آن شخص قبلاً رضایت خود را کتباً نداده باشد باطل است» .
بیمه حوادث بصورت گروهی و انفرادی عرضه می شود. در بیمه نامه حوادث انفرادی مشاغل به پنج طبقه تقسیم می شود و برای هر طبقه نرخهای معینی برای محاسبه حق بیمه در نظر گرفته شده است. این نرخها برای هزینه های فوت و نقص عضو و از کار افتادگی و نیز هزینه های بستری و .. متفاوت است .
در صورتیکه بیمه شده ای علاوه بر فعالیتهای عادی حرفه ای خویش بطور متناوب و یا مستمر به اموری چون شکار، سوار کاری، قایقرانی، غواصی و …که خطر آنها بیشتر است مبادرت نماید با اعمال نرخهای اضافی برای هر کداممی توان آنرا نیز تحت پوشش قرار داد.
اما بیمههای حوادث گروهی برای گروههای بیش از ده نفر صادر میشود در این بیمه نامه نیز طبقات شغلی وجود دارد با این تفاوت که کلیه مشاغل در قالب دو گروه طبقه بندی شدهاند.
بر اساس شمار بیمه شدگان نیز تخفیفاتی از ۵ تا ۲۵ درصد اعمال میگردد.
در بیمه حوادث، بیمه گذار با پرداخت حق بیمه در مقابل کلیه خطرهای ناشی از حوادث مختلف که باعث فوت یا نقص عضو دائم اعم از کلی یا جزئی و یا ایجاد هزینه پزشکی گردد تحت پوشش بیمه قرار میگیرد.
در این نوع بیمه اکثرا به صورت پوشش خطرهای ناشی از حوادث در تمام اوقات و ۲۴ ساعت شبانه روز و در هر مکان در طول مدت قرارداد می باشد و تمام خطرهای شغلی، حرفه ای، ورزشی، تحصیلی، ماموریت، مسافرت و … در بر میگیرد.غرامتهای فرعی بیمه حوادث انفرادی
غرامتهای فرعی بیمه حوادث انفرادی اجباری نیست و بیمهگزار در صورت تمایل و پرداخت حق بیمه بیشتر میتواند آنها را به بیمهنامه خود اضافه کند. این غرامتهای فرعی عبارتند از: هزینه های پزشکی ناشی از حادثه، غرامت روزانه عمومی ناشی از حادثه، غرامت روزانه بستری شدن در مراکز درمانی.
در رابطه با هزینه های پزشکی ناشی از حادثه، یکی از غرامتهای فرعی بیمه حوادث انفرادی پرداخت هزینههای درمانی و پزشکی بیمهگزار تا سقف مشخص شده در بیمهنامه است. درصورتیکه بیمهگزار این غرامت فرعی را تهیه کرده باشد، در صورت بروز حادثه، بیمه حوادث انفرادی تا سقف مقرر هزینههای پزشکی را میپردازد. سقف مشخص شده هزینههای پزشکی 10 تا 20 درصد سرمایه فوت است. اغلب شرکتها 10 درصد در نظر میگیرند ولی برخی بیمهگرها امکان پرداخت تا 20 درصد سرمایه فوت را فراهم میکنند.
همچنین غرامت روزانه عمومی ناشی از حادثه نیز یکی از غرامتهای فرعی بیمه حوادث انفرادی است. درصورتیکه بیمهگزار این پوشش را تهیه کرده باشد، در صورت بروز حادثه و ازکارافتادگی موقت، بیمهگر موظف به پرداخت غرامتی بابت ازکارافتادگی بیمهگزار میشود. مبلغ غرامت حداکثر برابر با 12 ده هزارم از سرمایه فوت و نقص عضو بیمهگزار است که به بیمهنامه بستگی دارد. فقط حوادثی که تحت پوشش بیمه حوادث انفرادی باشد شامل این پوشش میشود.
غرامت روزانه بستری شدن نیز یکی دیگر از غرامتهای فرعی بیمه حوادث انفرادی است. درصورتیکه بیمهگزار به موجب بروز حادثهای که تحت پوشش بیمه حوادث انفرادی باشد دچار مشکلی شود که به بستری شدن نیاز داشته باشد، روزانه از بیمه حوادث انفرادی غرامت دریافت میکند. این مبلغ غرامت حداکثر 24ده هزارم سرمایه فوت و نقص عضو است.
- ۰۰/۰۷/۱۲